søndag den 19. januar 2014

Toscatærte med mandler og hasselnødder

I anledning af at min hund har fødselsdag i morgen, har vi haft gæster i dag og serverede denne toscatærte for dem.
Jeg lavede den med mandler og hasselnødder, men den kan også med fordel laves med pekannødder eller med en smule appelsinskal i mazarinmassen.
Opskriften passer til en tærteform, men portionen kan også række til en lidt større (evt. firkantet) form.

Mørdej:
300 g hvedemel
150 g blødt smør
100 g flormelis
1 æg
Korn af 1/2 vaniliestang

Ingredienserne til mørdejen røres sammen og dejen lægges på køl minimum 1/2 time.
Rul dejen tyndt ud (der vil blive lidt dej i overskud), fyld dejen i en tærteform og tryk kanterne fast.

Mazarinmasse:
150 g marcipan
100 g sukker
65 g blødt smør
1 1/2 æg

Ælt marcipan og sukker sammen. Ælt smørret i lidt ad gangen og tilsæt æg lidt ad gangen.
Glat mazarinmassen ud i tærteformen og bag ca. 25 min ved 175 grader. Lad tærten køle af i formen 4 timer eller til næste dag.


Nøddekaramel:
190 g sukker
120 g smør
1,2 dl piskefløde
1 spsk honning med top
200 g mandler
50 g hasselnødder

Kog sukker, smør, fløde og honning til gylden karamel. Tag gryden af varmen og tilsæt de grofthakkede nødder. Fordel straks karamellen ud over tærtebunden og bag den yderligere 15 minutter ved 185 grader.

Server med creme fraiche.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar