mandag den 20. januar 2014

Madbrød med squash og gulerødder

Som alternativ til almindelige flutes har jeg i dag lavet nogle madbrød, som er flettet og snoet med 2 deje - den ene med gulerødder og solsikkekerner og den anden med squash og hørfrø.
Grøntsagerne giver dejen nogle flotte farver, så man tydeligt kan se fletningerne/snoningerne.

Ingredienser til 10 stk:
Squash-dej:
25 g gær
1 dl vand
30 g knækkede hvedekerner (koges 2 min)
1/2 squash
1/2 tsk salt (evt. havsalt)
250 g hvedemel
1 spsk hørfrø

Gulerodsdej:
25 g gær
1 dl vand
1 æg
2 gulerødder
1/2 dl solsikkekerner
1 1/2 spsk havregryn
1/2 tsk salt
250 g hvedemel

Begge deje er lavet efter samme opskrift:
Gæren opløses i vand. Salt, kerner, æg og havregryn (i gulerodsdelen) og revet gulerod/squash røres i. Melet røres i lidt efter lidt.
Dejen deles i mindre klumper, som rulles til ca. 25 cm lange strimler og flettes eller snoes.
Lad dejen hæve 45 min inden den pensles med mælk og bages 15-20 minutter ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar