tirsdag den 26. november 2013

Hjemmelavet remoulade

Hjemmelavet mad smager tit bedst og det gør hjemmelavet remoulade også.
Hjemmelavet remoulade består af pickles, som er blandet op med creme fraiche.
Der findes mange forskellige opskrifter på pickles - forskellen ligger meget i om man bruger syltede grøntsager eller om man laver det "helt fra bunden". Her har jeg brugt rå grøntsager.
Der bliver 3 syltetøjsglas af denne portion.

Det skal du bruge:

1 courgette
1/2 blomkål
2 gulerødder
1 løg

Saltlage:
1 liter vand
150 g salt

Syltelage:
50 g hvedemel
20 g sennepspulver
1 tsk karry
1/2 l eddike
250 g sukker

Creme fraiche

Skær grøntsagerne i mindre stykker. Rør saltlagen sammen og hæld over grøntsagerne. Læg et rent viskestykker over og lad det stå i køleskabet natten over.
Kom grøntsagerne i en sigte og skyl med koldt vand. Kog grøntsagerne i usaltet vand i 2-3 min.
Rør mel, sennepspulver og karry ud i eddiken (blandingen skal være rimelig tyndtflydende - ellers går det galt om lidt). Bring resten af eddiken og sukker i kog. Tilsæt eddikejævningen under omrøring og lad det koge et par min under fortsat omrøring.
Tilsæt grøntsagerne og kog videre 2 min.

Kom pickles'en i skoldede glas og sæt på køl.

Dagen efter kan pickles'en blandes op med creme fraiche - ca. 3-4 spsk creme fraiche til 100 g pickles alt efter hvor kraftig du vil have smagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar